Strijk applicatie instructie

Zorg dat u de kleding waarop de strijkapplicatie moet komen eerst strijkt. Ongeveer 20 seconden. Dit zorgt voor een betere hechting.

Zorg dat de kleding en de strijkapplicatie glad liggen, zodat het niet dubbelgevouwen vastgehecht wordt. (Plastic kant naar boven)

De temperatuurinstelling is een constante temperatuur van 160°C - 170°C (een niet te lage katoenstand)

Laat het strijkijzer goed op temperatuur komen en zorg voor een gelijkmatige verhitting. Zet bij een stoomstrijkijzer de stoomstand UIT!
Een gladde strijkbout zorgt voor een beter resultaat dan een strijkbout met stoomgaatjes. Bij de gaatjes vindt geen gelijkmatige verhitting plaats.

Leg een stukje bakpapier tussen de strijkapplicatie en de strijkbout. Zo kan de strijkapplicatie niet aan de strijkbout blijven plakken. U houdt de strijkbout 15 seconden op de strijkapplicatie. Het is belangrijk NIET te bewegen en een gelijkmatige druk uit te oefenen.

U mag het plastic voorzichtig verwijderen van de strijkapplicatie. Lukt dit nog niet, herhaal de vorige stap dan nog een keertje.

eg het stukje bakpapier weer over de applicatie en ga er nog een keer overheen. Gelijkmatige druk.

Laat het materiaal 24 uur rusten voor de eerste keer te wassen. Was en strijk altijd binnenste buiten. De strijkapplicatie kan tot 60°C gewassen worden.

© 2015 - 2021 Bibalot | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel